שינויים רבים עוברים עלינו במהלך ההזדקנות, המשפיעים על כל תחומי החיים ללא יוצא מן הכלל. בין היתר, השינויים באים לידי ביטוי גם בתחום הקולינרי: היכולת שלנו לעמוד שעות רבות ולבשל כבר לא כשהייתה, כוח השרירים כבר לא כתמול שלשום, מה שמקשה על הלישה המתישה של הבצקים השונים ומובן שגם לא אחת המעבר למסגרת מגורים מוגנים, משנה את התנאים שבהם בישלנו בעבר.
שינויים אלו ואחרים מקשים על קשישים רבים שבעבר הפיקו הנאה רבה ממלאכת הבישול, להמשיך ולבשל בחדווה ועל כך יש להצר. אם אתם מזדהים עם הדברים, ראשית הרשו לנו לנסות לנחם אתכם בעובדה שאתם לא לבד: קשישים רבים נמצאים במצב דומה לשלכם וזהו המקום לעודד ולכתוב כי יש הרבה מה לעשות.
אם אתם מזדהים עם הדברים, ראשית הרשו לנו לנסות לנחם אתכם בעובדה שאתם לא לבד: קשישים רבים נמצאים במצב דומה לשלכם וזהו המקום לעודד ולכתוב כי יש הרבה מה לעשות וכי אין שום סיבה בעולם שתרימו ידיים ותוותרו על העונג שבבישול לעצמכם ולאחרים- פשוט עקבו אחר ההוראות של אותם מתכונים קלים להכנה שקיבצנו כאן.
אם אכן עברתם לאחרונה למסגרת מגורים מוגנים והמטבח כבר לא גדול כשהיה בדירה הקודמת שלכם, אם הסבלנות כבר לא בשיאה והשאיפה שלכם היא ליצור מאכלים איכותיים, מבלי שתצטרכו לעמוד שעות ארוכות במטבח, אנחנו שמחים לבשר לכם שהגעתם בדיוק למקום הנכון.
במאמר שלפניכם נציג מספר מתכונים קלים להכנה, פשוטים וטעימים שיבטיחו לכם הרבה מאוד תשואות. כמו כן המתכונים מתאימים לבשלנים מתחילים שעושים את הצעדים הראשונים שלהם במטבח. בהצלחה ושיהיה לכם יום טעים.
סלט פטריות פיקנטי
סלט טעים, צבעוני וקל להפליא להכנה, שעושה טעים בפה ונעים בבטן
המצרכים הדרושים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
2 שיני שום פרוסות או קצוצות דק
חופן קטן של צנוברים
שומשום
2 גבעולים של בצל ירוק, פרוסים לטבעות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שתי כפות שמן ומטגנים את השום במשך כדקה. מוסיפים לשום את הפרטיות ומבשלים כחמש דקות נוספות תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מגירות נוזלים וקטנות בנפחן. מוסיפים למחבת את מרכיבי התיבול (רוטב צ'ילי מתוק ורוטב סויה), מערבבים במשך דקה נוספת, מוסיפים את הצנוברים ומכבים את הלהבה. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום ובצל ירוק.
כדורי פירה ותירס בציפוי פריך
כדורי הפירה האלו רכים מבפנים, פריכים מבחוץ ומבטיחים לכם שהנכדים פשוט ילקקו את האצבעות בכל פעם שתכינו אותם
המצרכים הדרושים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים לקוביות)
- 3 כפות קורנפלור (או קמח לבן)
- 5 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים (יש לסנן את הגרגירים לפני השימוש)
- חצי כפית מלח
- פירורי לחם (ישנה אפשרות להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן אם קיימת רגישות)
- רבע כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד לריכוך מלא. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית אפייה ובזמן שהתנור מתחמם, מסננים היטב את תפוחי האדמה מהנוזלים, מעבירים לקערה ומועכים היטב ובצורה אחידה באמצעות מועך פירה. מצננים מעט את המחית, מוסיפים את הקורנפלור, גרגירי התירס והמלח, מערבבים לכדי תערובת אחידה ויוצרים כ-15 כדורים (בקוטר של כארבעה ס"מ). את הכדורים מגלגלים בפירורי לחם, מניחים בתבנית ומרססים או מברישים עם מעט שמן קנולה. סך הכול יש לאפות את הכדורים במשך 25 דקות עד חצי שעה ולאחר מכן להפוך אותם ולהמשיך לאפות עד להזהבה, במשך כעשר דקות נוספות.
פסטה עם קישואים צרובים, ברוטב פסטו משודרג
מנת פסטה המתאימה לקיץ הישראלי כמו כפפה ליד. אגוזי הקשיו המחליפים כאן את הצנוברים, מעניקים לפסטו טעם ייחודי ומעניין
המצרכים הדרושים:
- חבילת פסטה לבחירתכם (מומלץ להכין את המתכון עם פסטה פנה)
- 8 קישואים פרוסים לפרוסות רוחביות בעובי ס"מ
- מעט שמן זית
- מעט פרמזן מגוררת
לפסטו –
- כוס עלי כוסברה
- כוס עלי בזיליקום
- חצי כוס עלי פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- מיץ מחצי לימון
- חצי כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- חצי כוס אגוזי קשיו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות ובזמן שהתנור מתחמם, מניחים את פרוסות הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות את הקישואים בשמן זית וצולים בתנור במשך כרבע שעה, עד להזהבה. בזמן שהקישואים בתנור, מבשלים את הפסטה במים רותחים בהתאם להוראות היצרן ושמים את כל מרכיבי הפסטו, למעט שמן הזית, במעבד מזון. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את שמן הזית באיטיות לתערובת, עד לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד. טועמים את הממרח ובהתאם לצורך מתקנים תיבול. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה, מערבבים עם הקישואים והרוטב ומגישים. מומלץ לפזר מעט פרמזן לפני ההגשה.
קציצות עוף על מצע סלט שעועית לבנה
עוד מנה קיצית וקלילה, שיכולה להוות ארוחת צהריים שלמה, מזינה וטעימה. יחסית לשאר, היא מעט יותר מורכבת להכנה וכוללת מעט יותר מרכיבים, אך אין ספק שמצדיקה את ההשקעה
המצרכים הדרושים:
לקציצות –
- 250 גרם פרגית טחונה
- 250 גרם חזה עוף טחון
- חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- חצי כוס עלי נענע קצוצים
- חצי בצל קצוץ
- תפוח אדמה קלוף ומגורר דק
- מלח ופלפל שחור לתיבול
לסלט –
- 3 מלפפונים פרוסים לטבעות
- 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת
- 3 גבעולים של בצל ירוק, פרוסים לטבעות
- מיץ מלימון שלם
- בצל סגול קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
לרוטב –
- 3 גזרים קלופים חתוכים גס
- כוס מים או מיץ גזר
- 4 כפות דבש
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות חרדל
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן ההכנה:
קציצות – מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, מחממים את שמן הזית במחבת, יוצרים קציצות שטוחות (בקוטר 6 ס"מ) בידיים רטובות ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים עד להזהבה כשתי דקות מכל צד.
רוטב – שמים בסיר קטן את המים והגזרים ומבשלים על להבה קטנה עד לריכוך (כ-20 דקות). את תכולת הסיר מעבירים לקערה (אין לסנן את תכולת הסיר, הנוזלים דרושים לרוטב) ומוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב. באמצעות בלנדר מוט מרסקים את המרכיבים לכדי רוטב אחיד. בהתאם לצורך מוסיפים מעט מיץ גזר או מים.
סלט – מערבבים את המרכיבים של הסלט ומעבירים לצלחת ההגשה. לאחר שכל חלקי המנה מוכנים, מניחים מעל הסלט את הקציצות ומגישים את הרוטב לצד הצלחת בכלי נפרד המתאים לרטבים.
עוגיות קוקוס "של הרגע האחרון"
שלושה מרכיבים ועשרים דקות. זה כל מה שדורשות העוגיות הטעימות והמיוחדות האלו
המצרכים הדרושים:
- כוס שבבי קוקוס
- 4 כפיות סוכר לבן
- 2 חלבונים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ובזמן שהתנור מתחמם, מערבבים את כל המרכיבים בקערה. לאחר שכל המרכיבים התגבשו לכדי תערובת מוצקה ובעלת מרקם אחיד, יוצרים כדורים בעזרת כפית ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה. סך הכול יש לאפות במשך עשר דקות עד רבע שעה לכל היותר כשחשוב לצנן מעט את העוגיות לפני ההגשה. את העוגיות ניתן לשמור במקרר ולהגיש עד חמישה ימים לאחר ההכנה. אם הן הספיקו להתרכך, יש לחמם אותן מעט לפני ההגשה כדי להחזיר להן את המרקם הפריך.