פנג שואי או פנג שווי, היא שיטה סינית בת אלפי שנים לארגון מבנים וחפצים שמטרתה לרתום את האנרגיות החיוביות והמטיבות בסביבת המגורים, על מנת לקדם רווחה כלכלית, בריאות, איכות חיים, מערכות יחסים חיוניות והרמוניות ועוד. ישנן מספר אסכולות בפנג שווי ומטבע הדברים, כאשר התורה החלה להתפשט בעולם המערבי בעשורים האחרונים, אלמנטים מסוימים "אבדו בתרגום". יחד עם זאת, ישנם כמה עקרונות שכל אדם יוכל למצוא בהם היגיון ופשטות ובהם נעסוק במאמר שלפניכם.
בין אם אתם גרים בדירה שלכם ובין אם עברתם למסגרת של בית אבות או דיור מוגן, דעו כי ישנן אינספור דרכים שבהן תוכלו לשדרג את סביבת המחיה שלכם בקלות וביעילות ולהתאים אותה לעקרונות העתיקים של תורת הפנג שווי.
עיצוב חדר השינה לפי הפנג שווי
ישנם רבים הנוטים להזניח את העיצוב של חדר השינה, שכן לכאורה אנחנו משתמשים בו בעיקר כדי לישון מן הסתם. יחד עם זאת, אם נעצור ונחשוב על זה לרגע, נבין שאנחנו מבלים בחדר השינה חלק ניכר משעות היום, גם בגיל השלישי. מעבר לזה, מדובר בחדר שבו אנחנו הלכה למעשה מתנתקים מהעולם החיצון ויכולים להיעלם לעולם החלומות, המשוחרר לחלוטין מכבלי המציאות. לפי הפנג שווי השאיפה היא לעצב את חדר השינה באופן כזה שייצור רוגע ושלווה ושישדר אהבה, במטרה לתמוך במנוחה של הדיירים.
לפיכך יש לסלק מחדר השינה כל פריט, רהיט, אביזר או מכשיר חשמלי לצורך העניין, שקשור למטלות היומיום או לעבודה ולמלא אותו בחפצים אהובים שמשרים עלינו שלווה. הכניסה לחדר השינה צריכה להיות כמה שיותר מזמינה וחשוב לפיכך לפנות כל עצם שעשוי לגרום לחסימה או הפרעה בזרימה האנרגטית. אם יש לכם קולבים או עמוד כובעים לצורך העניין, שואב אבק גדול או כל עצם אחר מאחורי הדלת או בסביבת הכניסה לחדר השינה, זה הזמן לפנות אותם אחר כבוד ולמצוא להם מקום אחר.
פנג שווי ואמנות אחזקת המיטה
חשוב ביותר לפי הפנג שווי, להשקיע במיטה איכותית הכוללת ראש מיטה ואת ראש המיטה יש להציב בסמוך לקיר. תפקיד הקיר במקרה הזה, לשמש לכם כגב ולהעניק לכם תחושת ביטחון ותמיכה. אם אתם חיים לבד, חשוב להימנע מלהצמיד את המיטה לקיר הסמוך לאחד הצדדים שלה ולהקפיד לאפשר גישה קלה לשני הצדדים של המיטה. זה האופן שבו תשדרו ליקום ולעצמכם, שאתם מפנים מקום לבן זוג שייכנס לחייכם.
לאלו מכם שנמצאים בזוגיות, ישנה אפשרות לשדר מסר של זוגיות בריאה ויחסים שוויוניים על ידי כך שתציבו את המיטה באופן כזה שלא תהיה צמודה לאף קיר ותמוקם במרכז החדר. הפנג שווי דוגלת בסימטריות ופרופורציונליות ולכן אם אתם מעוניינים למקם לצד המיטה שידה, הקפידו על כך ששידה זהה תמוקם מצדה השני של המיטה.
אם יש לכם תמונה גדולה התלויה מעל האזור שבו אתם מניחים את הראש מדי לילה, יש בכך בשביל ליצור תחושה של לחץ ובאופן כללי מומלץ שלא לתלות מעל המיטה חפצים גדולים או כבדים. יש גם להקפיד בתחילת היום להציע את המיטה, שכן התחושה הנוצרת בעקבות חזרה למיטה לא מסודרת ולחדר שינה מבולגן בסוף היום, היא של אי סדר וחוסר שליטה.
כדי לאפשר לאנרגיית החיים לזרום בחופשיות, מומלץ שלא לאחסן מתחת למיטה דברים שיש לאחסן במחסן. אם המיטה שלכם כוללת ארגז מצעים, טוב תעשו אם תקפידו לאחסן בו מצעים בלבד.
הזנה נכונה של אנרגיה במטבח
בגדול לפי הפנג שווי יש לתת עדיפות למיקום המטבח בחלק הדרומי של הדירה, כך שאם יש לכם אפשרות לבחור דירה במסגרת של דיור מוגן, הכוללת מטבח או מטבחון, תנו דעתכם לאפשרות הזו. כדאי גם כן לשקול לוותר על תאורת הפלורסנט הרווחת במטבחי ארצנו ובמקום נורות הפלורסנט הארכאיות, השתמשו בתאורת LED, הנחשבת לחסכונית וידידותית לסביבה.
שיפור הזרימה האנרגטית במטבח יושג על ידי סילוק האלמנטים שאתם לא עושים בהם שימוש. אם לצורך העניין יש לכם מכונת לחם שנזנחה לאחר שבוע או שבועיים, הניצבת כאבן שאין לה הופכין באחד הארונות או חלילה על השיש, נראה כי הגיעה העת להעביר אותה הלאה לאדם אחר. בדיוק באותו האופן מומלץ להיפרד מכל מיני גאדג'טים מיותרים או פריטים מסוימים, שבתוך תוככם אתם מבינים שכבר לא יעשה בהם שימוש לעולם.
בהינתן האפשרות, מומלץ לצבוע את המטבח או המטבחון בצבעי טורקיז, תכלת וירוק, שכן אלו הם הצבעים המאפיינים את יסוד העץ והעץ הוא זה שמזין את האש, היסוד המאפיין את המטבח. לחילופין, ניתן לצבוע את המטבח או המטבחון בצבעים המסמלים את יסוד האדמה כמו כתום או צהוב בהיר, היוצרים הרמוניה עם יסוד האש ותורמים לשיפור תהליך העיכול. צבעים שפחות מתאימים למטבח הם שחור או כחול כהה, שכן אלו הם הצבעים המייצגים את יסוד המים, המנוגד ליסוד האש.
על המטבח להיות מואר, מרווח ומאוורר במידת האפשר וליהנות מכמה שיותר אור טבעי. להגברת האנרגיה החיובית ולהזנת יסוד האש, ניתן גם להוסיף עציצים קטנים עם צמחי תבלין או פרחים.
הכנסת אלמנט המים לדירה שלכם
יסוד המים מסמל לפי הפנג שווי את שלב ההתעברות, שבו נוצרים החיים ובנוסף מסמלים המים גם זרימה, ברכה ושפע. לעומת זאת עודף מים מקושר לשיטפון, פחדים וסכנות. לפיכך יש להכניס את אלמנט המים למרחב הביתי באופן מתון, מחושב ומדוד.
את המים ניתן לשלב במרחב הביתי באמצעות אקווריום נאה עם דגים או מזרקת מים מלאכותית הפועלת באמצעות משאבה אוטומטית. ישנה גם אפשרות להכניס את אלמנט המים לדירה באמצעות תמונות של אגמים, אוקיינוסים או נהרות וכן על ידי שימוש בגוונים, צורות וחומרים המתכתבים עם אלמנט המים. הכוונה היא לכלים שקופים, אלמנטים דקורטיביים ופרקטיים בעלי צורה גלית המסמלת זרימה, גוונים תכלכלים ועוד. אם בחרתם להכניס מזרקה או אקווריום למשל לדירה שלכם, הקפידו על כך שהמים יהיו נקיים מאוד באופן קבוע. מים עכורים יגרמו להרבה יותר נזק אנרגטי מתועלת ולכן אם אין באפשרותכם לטפל במתקנים השונים, מוטב שלא להתקינם.
חוג הסלון
לסיום נחלוק עמכם כמה טיפים לשדרוג העיצוב של הסלון לפי הפנג שווי, בנקודות על קצה המזלג להלן:
• מומלץ לרכך את האווירה בסלון באמצעות אלמנטים כמו עציצים, פרחים וכריות כשהמטרה היא ליצור אווירה מזמינה וחמימה. מומלץ לבחור בצמחים עם עלים מעוגלים ורחבים, הצומחים כלפי מעלה, שכן צמיחה כלפי מעלה משדרת התפתחות ופריחה.
• זוג כורסאות הממוקמות זו מול זו יוצרות תחושה של אי נוחות וחוסר גבולות ובניגוד למה שנהוג לחשוב, מיקום שכזה עלול להוביל להפרעות בתקשורת. אי לכך, מומלץ למקם בתווך שבין הכורסאות, שולחן ליצירת הפרדה ברורה. השולחן ישמש כמעין גורם מתווך ויעודד את היושבים ליצור קשר זה עם זה.
• חשוב שלא למקם ספה או כורסה באופן כזה שהיושב יפנה את גבו לכיוון דלת הכניסה, שכן צורת ישיבה שכזו חוסמת את זרימת האנרגיה מן החוץ אל הפנים.
• אם ישנה קורה עבה לאורך התקרה, מומלץ שלא למקם ספה או כורסה ישירות מתחתיה, שכן הקורה העבה יוצרת באופן טבעי תחושה של מועקה וחנק. אם הסלון קטן יחסית ואין מנוס מלמקם מתחת לקורה רהיט כזה או אחר, מומלץ לפי הפנג שווי לתלות שני קנים של במבוק מהקורה. לפי האמונה הסינית, מחזור הזרימה האנרגטית יתחדש הודות לכך שהבמבוק יהווה מעין אלמנט המנקז אליו את האנרגיה.
המידע המופיע בכתבה אינו מהווה המלצה לרכישה ו/או התקשרות כלשהי, אינו מהווה בסיס לקבלת החלטות, ואינו מהווה המלצה ו/או חוות דעת בתחום ו/או בנושא כלשהו והוא אינו תחליף לשיקול דעת של הקורא ולפניה לקבלת יעוץ מאנשי מקצוע ומומחים בנושא כזה או אחר.